Sportsztoríz

A vak férfi, aki ért a hullámok nyelvén

2016. április 24. 11:12 - sportsztoriz

Derek Rabelo még meg sem született, de édesapja már arról álmodozott, hogy fiából egyszer profi szörföst fog faragni. A nevét is egy szörf világbajnok, Derek Ho után kapta. Ez az álom sajnos hamar szerte foszlani látszott, mert a kis Derek vakon született.

Derek 17 éves volt, amikor tudomására jutott, hogy mi volt édesapja nagy álma és úgy döntött megvalósítja. Akaraterejénél pedig már csak a saját magába és Istenbe vetett hite volt nagyobb.
Innen pedig már nem is lehet kérdés, hogy sikerrel járt-e.

blind-surfer-derek-rabelo-brazil-15_880.jpg

 “Ha van egy álmod, akkor hinned kell magadban, mert csak így tudod azt elérni. Másképp nem fog menni. Hiszem, hogy Isten erős érzékekkel áldott meg mindannyiunkat. Én csak annyit teszek, hogy szenvedéllyel és kitartással használom ezeket.”

blind-surfer-derek-rabelo-brazil-18_880.jpg

“Hallgatom és érzem az óceánt. A hullámok minden egyes része más-más hangokat kelt. Ez alapján tudom eldönteni, hogy merre szörfözzek tovább.”

blind-surfer-derek-rabelo-brazil-20_880.jpg
“Nehéz volt megtanulni szörfözni, de a legnehezebb a negatív gondolatok leküzdése volt. Például, hogy ez nem fog menni és fel kéne adnom. Szerencsére a hitem erősebb volt ezeknél a gondolatoknál és így le tudtam győzni őket.”

blind-surfer-derek-rabelo-brazil_880.jpg

 

blind-surfer-derek-rabelo-brazil-14_880.jpg

Derek Rabelo inspiráló története újabb példája annak, hogy ha az ember igazán hisz valamiben és kellő akaraterővel rendelkezik, akkor nincs lehetetlen.

Ő ezekben a napokban is a világot járja, hogy iskolákban és konferenciákon mesélje el hihetetlen, de igaz történetét. Emellett természetesen ahol csak lehet vízre száll és meglovagolja a hullámokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportsztoriz.blog.hu/api/trackback/id/tr368658656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása