Sportsztoríz

A Facebook szemet vetett az NFL streaming jogokra

2016. március 20. 12:06 - sportsztoriz

Dan Rose, a Facebook partneri kapcsolataiért felelős vezetője megerősítette, hogy a közösségi oldal is beszáll abba a licitbe, amely a csütörtök esti NFL közvetítésért folyik. A stream jogokért folyó versenyben viszont messze nincsenek egyedül. Olyan további nehézsúlyú játékosok is érdeklődnek, mint az Apple, Google, Amazon vagy a Verizon.

facebook-tv-s-1024x768.jpg

Ha azt nézzük, hogy a múlt hónapban a CBS és az NBC együttesen évente 450 millió dollárért vette meg a csütörtök esti közvetítési jogokat a következő két évre, akkor nagyon kíváncsian várom, hogy ehhez képest a streaming jogok mennyiért kelnek majd el.

A Facebook  NFL-el való tárgyalása az első kézzel fogható jele, hogy a közösségi média óriás megpróbálja uralma alá hajtani az élő közvetítéseket is. Ez persze nem feltétlenül csak a sport közvetítéseket foglalja magában, de ha arra gondolunk, hogy a hagyományos tévézés utolsó bástyája a sport, akkor ez nem túl jó hír a tévés cégeknek.
A Facebook oldaláról pedig egy nagyon markáns változás lehet ez, hiszen a felhasználók által generált tartalmak mellett ezzel megjelenne a klasszikus tartalomszolgáltatás is a platformjukon.

A stream egy hatalmas lehetőség az NFL számára is, hiszen olyan helyeket érhetnek el külföldön, ahol eddig nem voltak jelen.

Az otthoni meccsnézés élménye pedig ezzel egy csapásra válik magányos vagy szűk körű eseményből közösségi élménnyé. Ne felejtsük el továbbá azt sem, hogy a Facebook pont két éve vásárolta fel a virtuális valóságban utazó és e területen úttörőnek számító Oculus VR-t, illetve elindította a Sports Stadium nevű szolgáltatását (amellyel egyébként a Twitter-t fenyegeti).
Ha pedig hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat és egy kicsit még tovább gondoljuk a történetet, akkor azt mondom nincs messze az idő, hogy a kanapén ülve úgy érezhessük magunkat, mintha a stadionban vagy akár a kispadon ülnénk.

Lehet, hogy ezzel kicsit előreszaladtam, de abban biztos vagyok, hogy ha az NFL meccseket a Facebook-on követhetjük, az nem azt fogja jelenteni, hogy a tévés közvetítést továbbiakban a hírfolyamunkban nézzük, hanem annál sokkal többet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportsztoriz.blog.hu/api/trackback/id/tr778506400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása