Sportsztoríz

Rucker Park - A streetball Mekkája

2015. november 25. 21:42 - sportsztoriz

Mint a focinak a Wembley, mint a baseball-nak a Yenkees stadion, mint kínai árusnak a négy tigris piac, olyan a Rucker Park a streetballnak.
A pálya New York, Harlem városrészében található a 155. utca és a Frederick Douglass Boulvard sarkán. Nevét Holcombe Rucker helyi tanárról kapta, aki egy kosárlabda bajnokságot indított a pályán 1950-ben azért, hogy begyűjtse az utcáról a környéken lakó, nem túl jó körülmények közt élő gyerekeket.

Rengeteg későbbi NBA sztár fordult meg ezen a pályán még azelőtt, hogy ismert játékosokká váltak volna. A teljesség igénye nélkül:

  • Julius Erving
  • Chris Mullin
  • Satch Sanders
  • Jamaal Tinsley
  • Joakim Noah


first_tournament.jpg
Az első bajnokság akkora siker volt, hogy Holcombe adománygyűjtésbe kezdett, hogy élete során 700 gyereket juttasson el a főiskoláig nem mellékesen megadva nekik az esélyt, hogy ismert játékossá válhassanak.

Akkoriban a színesbőrű játékosok nem játszhattak az NBA-ban, úgyhogy a “Ruckerben” szervezett bajnokságokban szerepeltek. A Ruckerben zajló bajnokság kétségtelenül színvonalasabb volt, mint a hivatalosan profi bajnokság.

dr_j.jpg

A fenti képen Dr J, azaz Julius Erving zsákol éppen, aki 71' nyarán lépett pályára először a Ruckerben és egyből ellopta a showt a az addigi sztároktól. Erving olyan játékot és zsákolásokat mutatott be, hogy a környéken szájról-szájra terjedt a híre.

 

kevin_durant.jpg

Kevin Durant 2011 augusztusában tette tiszteletét a pályán, laza 66 pontot szórt.

 

wiltinpark.jpg

Cal Ramsey szintén egy a park legendái közül.

 

kareem_abdul_jabbar.jpg

Kareem Abdul-Jabbar 17 évesen a pályán

 

rucker_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportsztoriz.blog.hu/api/trackback/id/tr138114802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása