Sportsztoríz

Daniela, a spider woman

2016. január 02. 13:15 - sportsztoriz

Éppen ideje, hogy végre egy hölgyről is szó essen a blogon. Daniela Holmqvist egy fiatal, svéd golfozó lány, akinél joggal merül fel a kérdés, hogy esetleg nem Chuck Norris és Bear Grylls szerelemgyerekéről van-e szó.
Valójában Hans Holmqvist, volt svéd válogatott futballista lánya ő, akinek golf tudományáról nincs sok információnk, de leborulunk a higgadtsága és akaratereje előtt.

danielaholmqvist-.jpeg

2013 februárjában történt, hogy Australian Open selejtezőjén versenyzett a Royal Canberra Golf Clubban, amikor hirtelen éles fájdalmat érzett az egyik bokája környékén.
Amikor lenézett, rögtön rájött, hogy mi volt a fájdalom forrása: megcsípte egy fekete özvegy.

black_widow.jpg

A fekete özvegy mérge halálos, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ma már azért nagyon kevesen halnak bele a csípésébe ahhoz viszonyítva, hogy hány ember van e veszélynek kitéve.

Ezek után mit tett vajon a svéd versenyző? Hisztériás rohamot kapott? (Én ezt tenném az biztos.) Orvosért kiáltott? Nem-nem!

13722056_2.jpgAmíg a bepánikolt ütőhordók és egyéb helyi népek össze-vissza rohangáltak és próbáltak orvost hívni, Daniela - akinek pillanatok alatt már fel is dagadt a bokája - a legnagyobb nyugalommal a zsebébe nyúlt és kivett onnan egy golf tee-t. (Nem tudom van-e ennek magyar neve, de ez az a kis cucc, amire a labdát ráhelyezik.)
Ennek a kis eszköznek a hegyes végével átszúrt a duzzanatot a csípés helyén, majd kinyomta belőle a mérget.

Őrület...

Ezek után Daniela orvosi felügyelett mellett ugyan, de végigjátszotta az egész napot és még arra is marad ereje, hogy a verseny után még a Twitteren poénkodjon az eseten, spider womannak nevezve magát.

Azt hiszem nem csak a magamfajta pókiszonyban szenvedők emelik meg a kalapjukat Holmqvist kisasszony lélekjelenléte, találékonysága és akaratereje előtt. Ha ilyen mentalitással van megáldva és csak fele annyira tehetséges, mint amilyen bátor, akkor érdemes lesz odafigyelni rá golf szempontból is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportsztoriz.blog.hu/api/trackback/id/tr958225794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása