Sportsztoríz

A világ 10 legszebb korcsolyapályája

2015. december 23. 13:00 - sportsztoriz

1. San Diego, USA

Süttetni magad az óceánparton, pálmafák közt? Ugyan már... Korizni, az igen! San Diegoban meg is teheted. A Hotel del Coronado Hotel koripályája minden évben hálaadástól január végéig a Csendes-óceán panorámájával várja vendégeit.

san_diego_1.jpg

san_diego2_1.jpg

 

2. Toronto, Nathan Phillips Square, Kanada

A Toronto központjában található attrakció egész évben üzemel. Nyáron medenceként funkcionál, telente pedig fantasztikus koripályává változik. November közepétől egészen március közepéig lehet itt korizni.

toronto2.jpg

toronto.jpg

 

3. Yosemite Nemzeti Park, USA

Ennél szebb természetes korcsolyapályát nehéz elképzelni.

yosemite_1.jpg

yosemite2.jpg

 

4. London, Somerset House, Anglia

London számos gyönyörű korcsolyapályával rendelkezik, de közülük is ezt tartják a legszebbnek. A képeket elnézve nem véletlenül.

london_1.jpg

london2_1.jpg

 

5. Bécs, Ausztria

Ha valaki megunta a hazai koripályákat, akkor nem is kell messzire utaznia, ahhoz kipróbálja az egyik legszebbet Európa szerte. A városháza előtti téren található Bécs legszebb jégpályája, karnyújtásnyira a puncsot, forralt bort és egyéb nyalánkságokat árusító standoktól.

vienna2_1.jpg

vienna_1.jpg

 

6. New York, Rockefeller Center, USA

A legendás felhőkarcoló tövében található New York legismertebb korcsolyapályája, ami maga a karácsonyi hangulat. Kétségtelenül gyönyörű, de elég kicsi a jégfelület. Egyszerre maximum 150 korcsolyázó tartózkodhat rajta, így attól legalább nem kell félni, hogy túlzsúfolttá válik.

ny_rockefeller_1.jpg

ny_rockefeller2.jpg

 

7. New York Wollman Skating Rink, USA

A Central Parkban található Wollman Skating Rinken a felhőkarcolók erdejében gyönyörködve korizhatunk és még hely is van bőven, ugyanis több mint háromszor nagyobb, mint a Rockefeller tövében található kistestvére. Ha meguntuk a korizást csak egy ugrás a szomszédban található Central Park Zoo.

ny_wollman2_1.jpg

ny_wollman_1.jpg

 

8. Párizs, Grand Palais, Franciaország

Franciaország legnagyobb műjégpályája relatíve új, 2012 óta várja a korizni vágyókat fantasztikus környezetben. Esténként dj és fényshow biztosítja a hangulatot.

parizs_1.jpg

parizs2_2.jpg

 

9. Ottawa, Rireau Canal, Kanada

Az Ottawa szívében található 7,8 km hosszú csatorna a leghosszabb korcsolyapálya a Földön. A befagyott csatorna nem csak szórakozásra használható, csúcsforgalom idején a legjobb alternatív útvonalat kínálja. Nem mellesleg a világörökség részét képezi.

ottawa.jpg

ottawa2.jpg

 

10. Moszkva, Vörös tér, Oroszország

A Vörös tér negyedét foglalja Moszkva és egyben Oroszország legszebb jégpályája a Kreml szomszédságában.

moszkva.jpg

moszkva2.jpg

 

+1 Városligeti műjégpálya

A listáról természetesen nem hiányozhat a szívünknek legkedvesebb és szerintem amúgy is a legszebb jégpálya. A Hősök tere és a Vajdahunyad vára közt található Városligeti Műjégpálya Európa legöregebb és legnagyobb (12.000 négyzetméteres) jégpályája. Imádjuk :)

varosligeti2_1.jpg

varosligeti_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportsztoriz.blog.hu/api/trackback/id/tr148193626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása