Sportsztoríz

Gyerekkorom kedvelt focistái akkor és most

2017. április 12. 12:43 - sportsztoriz

Mostanában többször eszembe jutott, hogy mi lehet gyerekkorom kedvelt játékosaival, mennyit változhattak azóta, hogy nem látni őket hétről hétre.
Az érdekesség kedvéért mindenkiről kerestem egy gyerekkori képet (ha sikerült), egyet az aktív évekből és egy lehetőleg minél frissebbet.
Igyekeztem pár szóban leírni azt is, hogy mi van velük mostanában.

1. Alan Shearer

Dolgozott a BBC szakértői csapatában és írt cikkeket a Sun sportrovatába is. Jótékonysági események gyakori résztvevője és több alapítvány támogatója.

alan_shearer.png

 

2. Alessandro Del Piero

Ausztrál és indiai kitérő után 2014-ben végleg visszavonult. Dolgozott azóta a Sky Sport Italia szakértőjeként és többször vállalt szerepet jótékonysági kampányok arcaként.

alessandro_del_piero.png

3. Andrij Shevchenko

A 2012-es választásokon belekóstolt a politikába, de hosszú távon azért maradt inkább a focinál. 2016 februárjától másodedzője majd július 15-től szövetségi kapitánya az ukrán labdarúgó válogatottnak.

andrij_shevchenko.png

4. Cafu

?

cafu.png

5. Dennis Bergkamp

Visszavonulása után visszautasította az Arsenal játékosmegfigyelői posztját. Úgy döntött inkább, hogy szeretne kicsit utazgatni és minél több időt a családjával tölteni. Edzői képesítést szerzett, volt Frank de Boer másodedzője az Ajax-nál, de mióta nem ő az edző, inkább a fiatalok képzésével foglalkozik.

dennis_bergkamp.png

6. Gabriel Batistuta

2005-ös visszavonulása után rövid ausztrál kitérővel hazatért Argentínába. Habár neki is van edzői képesítése, nincs köze a futballhoz. Manapság már inkább a lovaspólót ás a golfot preferálja.

gabriel_batistuta.png

7. Henrik Larsson

Dolgozott edzőként svéd első és másodosztályú csapatoknál is, legutóbb a Helsinborgnál. Miután 2016-ban osztályozón kiestek az első osztályból dühös szurkolók támadtak rá és a fiára. Ennek hatására elhagyta a klubot.

henrik_larsson.png

8. Jari Litmanen

Az összes információ, amit a visszavonulása utáni időszakról találtam, hogy világversenyek alkalmával dolgozott szakértőként az egyik finn csatornánál és hogy az Ilta-Sanomat újságba szokott cikkeket, elemzéseket írni.

jari_litmanen.png

9. Luis Figo

Legutóbb talán akkor hallottunk róla, amikor 2015-ben sokáig úgy tűnt, hogy indulni fog Sepp Blatter ellen a FIFA elnöki posztjáért. Nevezését végül visszavonta, de nem unatkozik. Portugáliában egy előkelő bár tulajdonosa, az Inter nagyköveteként tevékenykedik és vezetőségi tagja az Inter Campus nevű jótékonysági projektnek.

luis_figo.png

10. Oliver Kahn

Lediplomázott és megszerezte az edzői képesítést is. A müncheni utcai foci projekt egyik fő támogatója. Foci közvetítések alkalmával gyakran feltűnik szakkommentátorként is.

oli_kahn.png

11. Paolo Maldini

Mindössze annyi információt találtam róla, hogy résztulajdonosa a Miami FC-nek és tavaly visszautasította az A.C. Milan technikai vezetői posztját. Saját bevallása szerint nagyon szeretne imádott klubjáért dolgozni, de úgy vettem ki, hogy nem igazán jön ki a jelenlegi vezetéssel.

paolo_maldini.png

12. Paul Scholes

Visszavonulása után David Moyes rögtön felajánlott számára egy edzői állást a klubnál, ám nem fogadta el, mondván kicsit el szeretne távolodni a focitól és családjának szentelné az idejét.
2014-ben tért vissza a futballhoz. Ryen Giggs segítője lett, amikor Moyes távozása után ideiglenesen átvette a csapatot. Televíziós szakértőként is dolgozik, illetve van egy focis rovata az Idependentben.

paul_scholes.png

13. Pavel Nedved

2012 óta a Juventus elnökségi tagja, 2015 októbere óta pedig a klub alelnöke.

pavel_nedved.png

14. Peter Schmeichel

Visszavonulása óta leginkább televíziós szakértőként tevékenykedik Dániában és a BBC-nél. Emellett sokat utazik, ugyanis a Manchaster United, a Carlsberg, a First és a Tipico márkák nagykövete.

peter_schmeichel.png

15. Roberto Baggio

Edzői képesítést szerzett majd 2010-től 2013-ig az Olasz Labdarúgó Szövetségnek dolgozott. Végül lemondott posztjáról, mert sérelmezte, hogy a legfelsőbb döntéshozók nem vették eléggé számításba javaslatait.

roberto_baggio.png

16. Ronaldinho

2015-ben még leszerződött a brazil Fluminense csapatához, ahol két hónap alatt játszott is klienc meccset, de nem jött ki neki a lépés, a szurkolók is megtalálták, így rövidre sikerült ez a kaland. Frissebb információt sajnos nem találtam róla.

ronaldinho.png

17. Ronaldo

ENSZ nagykövet, társtulajdonosa egy autósport csapatnak (Emerson Fittipaldival közösen) és van egy sportmarketing cége is. Emellett kisebbségi tulajdonosa a Fort Lauderdale Strikers focicsapatnak.

ronaldo.png

18. Roy Keane

Mindössze egy évvel visszavonulása után már a Sunderland menedzsere volt, amelyet sikeresen fel is juttatott az élvonalba. Ezután Ipswich-i kitérővel érkezett meg az ír válogatott kispadjára, Martin O’Neill másodedzőjeként. Ezt a posztot tölti be azóta is.

roy_keane.png

19. Thierry Henry

2014-es visszavonulása után azonnal csatlakozott a Sky Sport szakértői csapatához és egyúttal a csatorna nagyköveteként is dolgozik. Sokak meglepetésére 2016 augusztusában az újonnan kinevezett belga szövetségi kapitány Roberto Martinez felkérte, hogy legyen az egyik segítője. Közben igyekszik megszerezni az edzői képesítést is.

thierry_henry.png

20. Zinedine Zidane

Hétről hétre láthatjuk a Real Madrid kispadján.

zinadine_zidane.png

+1 Lisztes Krisztián

Theo Schneider utánpótlás igazgató jobbkezeként próbál hasonlóan nagy tehetségeket találni és nevelni a Ferencváros számára.

lisztes_krisztian.png

 

Ha van rá igény szívesen folytatom a cikket, nehéz szívvel hagytam ki egy-két játékost. :)
Lehet, hogy nem sikerült mindenkinél kitúrnom a legaktuálisabb információt. Ha bármelyikükről tudsz valami újdonságot vagy érdekességet, akkor ne szégyelld komment formájában elküldeni!

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sportsztoriz.blog.hu/api/trackback/id/tr1012419247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.04.15. 02:31:31

Sok munkád lehetett benne. Köszönjük! Érdekes volt.

Hefe 2017.08.13. 05:31:50

Egyebkent meg koszi az infokat.

sportsztoriz 2017.08.13. 08:42:19

@Hefe: Érik egy folytatásos rész. :)
süti beállítások módosítása